Huis en tuin in alle vier seizoenenHuis en tuin in alle vier seizoenen


Over ons

Huis en tuin in alle vier seizoenen

Hey, ik ben Miranda. Welkom op mijn blog over huis & tuin. Ik ben veel bezig met de inrichting van mijn stekje op het platteland. Ik verander graag mijn tuin en mijn interieur. Je kan het zo stellen dat ik met de seizoenen meega. In mijn tuin is het de bedoeling om in elke periode van het jaar bloemen en kleuren te hebben, zelfs in de winter! Daarnaast kies ik voor tuinmeubelen die flexibel zijn en die van het ene zonnige hoekje naar het andere kunnen verhuizen. In mijn interieur werk ik veel met accessoires die ik aanpas naargelang het seizoen. Op mijn blog vinden jullie talloze tips. Veel leesgenot!

Archief

Recente artikelen

Voordelen van het inschakelen van een vakkundige hovenier
27 oktober 2022

Landschapsarchitectuur gaat veel verder dan de rea

Een hoogwaardige laminaatvloer kopen: 4 tips
18 december 2020

Een hoogwaardige laminaatvloer kopen: 4 tips De la

Stoelenverhuur biedt uitkomst
26 juli 2019

Ben je van plan om binnenkort een feestje te geven

Tegels
12 december 2018

Tegels zijn van oudsher al een populair bekle

Verschillende soorten open haarden
25 september 2018

Niets is gezelliger dan in de winter samen voor de

Voordelen van het inschakelen van een vakkundige hovenier

Landschapsarchitectuur gaat veel verder dan de realisatie van mooie tuinen, het omvat de planning, het ontwerp, het beheer, het behoud en het herstel van open ruimten. Haar missie is de levenskwaliteit van de inwoners van een gebied te verhogen door schoonheid, harmonie, evenwicht, ecologie, functionaliteit en gezondheid te bevorderen. De hovenier van Comfortuin is de professional die verantwoordelijk is voor de aanleg van deze ruimte, rekening houdend met de terreinomstandigheden, de stijl van het huis en jouw wensen.

Het is belangrijk de planten de zorg en de ideale plaats te geven zodat ze hun maximale potentieel kunnen bereiken. Daarom presenteren wij in dit artikel de belangrijkste redenen waarom het raadzaam is een vakkundige hovenier in te schakelen.

Verhoogt de waarde van het huis
Een van de beste investeringen die in een huis kunnen worden gedaan is het aanleggen van een tuin, omdat die de waarde van een huis tot 15% kan verhogen. Uit marktonderzoek blijkt dat landschapsrenovaties de waarde van het huis na verloop van tijd verhogen, terwijl interieurrenovaties na verloop van tijd waarde verliezen.

De vakkundige hovenier ontwerpt de buitenruimte met de beste materialen, stijlen, texturen en kleuren voor jouw tuin, waardoor je tijd en zorgen bespaart. Dankzij de kennis van de hovenier bent je ervan verzekerd dat het resultaat 100% naar jouw smaak zal zijn.

Besparingen in jouw dagelijks leven
Hoveniers zijn verantwoordelijk voor de keuze van de materialen, stijlen en flora die bijdragen tot een duurzaam en gemakkelijk te onderhouden landschap. Door een juiste planning van de verdeling van bomen en hagen kunt je het gebruik van verwarming of airconditioning verminderen. Afhankelijk van de ligging van jouw huis en de wind, weet de tuinarchitect hoe hij planten moet plaatsen om de kou in de winter te minimaliseren of het huis koeler te maken in de zomer. Het kiezen van de juiste plantensoorten voor jouw tuin kan je ook helpen om licht of schaduw in jouw huis te krijgen.

Onderhoudsarm tuinontwerp
Het tuinontwerp moet afgestemd zijn op het klimaat waarin de tuin is aangelegd. Een hovenier weet hoe hij jouw tuin op een duurzame en milieuvriendelijke manier kan inrichten in ons klimaat. Dit kan het waterverbruik in de tuin en het gebruik van chemische behandelingen verminderen. Als je op zoek bent naar een tuin die niet veel onderhoud vergt, kan het inhuren van een hovenier dat oplossen. Door inheemse planten te gebruiken die passen bij de stijl van jouw huis, kunt je later de onderhoudskosten van de tuin beperken.

Ontwerp de tuin van jouw dromen
Door een hovenier in te huren wordt de tuin van jouw dromen werkelijkheid. Of jouw tuin nu klein of groot is, een specialist past zich aan jouw smaak, stijl en behoeften aan. Bovendien brengt hij een vleugje creativiteit door een unieke en exclusieve tuin op maat te creëren. Verander jouw tuin in een perfecte plek om het hele jaar door te genieten met familie en vrienden.