Huis en tuin in alle vier seizoenenHuis en tuin in alle vier seizoenen


Over ons

Huis en tuin in alle vier seizoenen

Hey, ik ben Miranda. Welkom op mijn blog over huis & tuin. Ik ben veel bezig met de inrichting van mijn stekje op het platteland. Ik verander graag mijn tuin en mijn interieur. Je kan het zo stellen dat ik met de seizoenen meega. In mijn tuin is het de bedoeling om in elke periode van het jaar bloemen en kleuren te hebben, zelfs in de winter! Daarnaast kies ik voor tuinmeubelen die flexibel zijn en die van het ene zonnige hoekje naar het andere kunnen verhuizen. In mijn interieur werk ik veel met accessoires die ik aanpas naargelang het seizoen. Op mijn blog vinden jullie talloze tips. Veel leesgenot!

Archief

Recente artikelen

Voordelen van het inschakelen van een vakkundige hovenier
27 oktober 2022

Landschapsarchitectuur gaat veel verder dan de rea

Een hoogwaardige laminaatvloer kopen: 4 tips
18 december 2020

Een hoogwaardige laminaatvloer kopen: 4 tips De la

Stoelenverhuur biedt uitkomst
26 juli 2019

Ben je van plan om binnenkort een feestje te geven

Tegels
12 december 2018

Tegels zijn van oudsher al een populair bekle

Verschillende soorten open haarden
25 september 2018

Niets is gezelliger dan in de winter samen voor de

Verschillende soorten open haarden

Niets is gezelliger dan in de winter samen voor de open haard kruipen. Open haarden zijn een duurzame oplossing om je huis te verwarmen en knusser te maken. Bovendien kosten ze niet veel aan onderhoud en zijn ze nog praktisch ook. Maar welke soorten open haarden zijn er allemaal? Daar gaan we het vandaag over hebben. 

Houtkachels   

Houtkachels zijn kachels die hout opstoken, de klassieker dus. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar meestal is het rendement hier minder goed. Gezellig zijn ze uiteraard wel en je krijgt veel warmte in de nabijheid. Natuurlijk moet je voor een houtkachel, ergens aan hout en papier kunnen geraken.   

Palletkachels   

Deze kachels verbranden duurzame palletten die je in de winkel kunt aankopen. Deze kachels zijn zeer modern en gebruiksvriendelijk. Bovendien zijn ze ook beter voor het milieu. Door de elektrische ontsteking is het aandoen van je kachel trouwens super handig. Het enige waar jij aan moet denken is het leegmaken van de asla. Het rendement van een palletkachel ligt rond de 90%. Dit betekent dat maar 10% van de warmte verloren gaat. Het verbruik hangt dan weer af van de locatie, de temperatuur die je wil bereiken en het vermogen. Palletkachels zijn tegenwoordig zeer populair omdat ze zo milieuvriendelijk zijn.   

Gaskachels   

Als veel onderhoud niets voor jou is, kan je een gaskachel overwegen. Deze kachels werken met een gastoevoer, die je met een afstandsbediening kan ontsteken, zowel als de hoogte van de vlammen instellen. Ze warmen bijzonder snel op en zijn verrassend zuinig. Het rendement ligt zo rond de 80%, wat vrij hoog is.   

Speksteenkachels   

Nog zo'n slim alternatief voor een houtkachel is een speksteenkachel. Dit soort open haard is gemaakt van speciaal speksteen, wat erg milieuvriendelijk is. De warmte blijft door deze stenen langer hangen, waardoor je dus minder lang moet stoken om dezelfde temperatuur te verkrijgen. Van 1 stookbeurt kan de temperatuur tot wel 16 uur blijven hangen. Het rendement ligt bij deze kachel ontzettend hoog (80% - 90%) en men spreekt ook wel over een schone verbranding. Er zijn dus amper roet of teer sporen te bekennen.   

Open haarden en CO   

Iets waar men altijd bewust van moet zijn bij kachels is het vrijkomen van CO. Dit kan gebeuren als de schoorsteen of de uitlaat van je open haard niet voldoende schoongemaakt is. Denk er dus altijd aan dit tijdig te laten nakijken door een professional. Over het algemeen wordt aangeraden een co-melder op te hangen als je een open haard neemt. Zo neem je zeker geen risico's en ben je altijd beschermd.

Bij Lemmerlijn Sfeer en Warmte vindt u een groot aanbod aan open haarden en toebehoren.